## Jointly organised by





Centre for Law & Business Faculty of Law

Conference on

## EQUITY, TRUSTS AND COMMERCE

Convenors:

Professor James E Penner National University of Singapore Faculty of Law

&

Associate Professor Paul Davies University of Oxford St. Catherine's College

13 & 14 April 2016 NUS Law (Bukit Timah Campus) Eu Tong Sen Building, Lee Sheridan Conference Room

## CONFERENCE PROGRAMME

## WEDNESDAY, 13<sup>TH</sup> APRIL 2016

TIME	PROGRAMME	
8.30am – 8.40am (10 mins)	Meet at Hotel Jen, Tanglin Lobby	
8.40am – 9.00am (20 mins)	Bus Departs for NUS Law (Bukit Timah Campus)	
9.00am – 9.30am (30 mins)	<b>Registration &amp; Coffee</b> NUS Law (Bukit Timah Campus), Eu Tong Sen Building, Lee Sheridan Conference Room	
9.30am – 9.40am (10 mins)	Welcome Remarks by James Penner & Paul Davies	
SESSION 1		
9.40am – 9.00am (10 mins)	Commentator: Tan Cheng Han	
9.50am – 9.55am (5 mins)	Author: Peter Watts, 'The Intersection of Agency Law with the Law of Trusts"	
9.55am – 10.35am (40 mins)	General Discussion	
10.35am – 11.00am (25 mins)	Morning Coffee Break	
SESSION 2		
11.00am – 11.10am (10 mins)	Commentator: Tang Hang Wu	
11.10am – 11.15am (5 mins)	Author: James Penner 'Not Quite Backwards Tracing'	
11.15am – 11.55am (40 mins)	General Discussion	
(10 mins)	Commentator: Elaine Chew	
12.05pm –12.10pm (5 mins)	Author: Simon Douglas 'Rectification of Trusts'	
12.10pm –12.50pm (40 mins)	General Discussion	
12.50pm – 1.50pm (60 mins)	Group Photo, followed by Lunch	

SESSION 3		
1.50pm – 2:00pm (10 mins)	Commentator: Paul Davies	
2:00pm – 2:05pm (5 mins)	Author: Robert Stevens, 'Floating Trusts'	
2:05pm – 2.45pm (40 mins)	General Discussion	
2.45pm – 2.55pm (10 mins)	Commentator: Sarah Worthington	
2.55pm – 3:00pm (5 mins)	Author: Michael Bridge, 'Certainty Issues in Assignments, Charges, and Trusts"	
3:00pm – 3:40pm (40 mins)	General Discussion	
3:40pm – 4:10pm (30 mins)	Afternoon Coffee Break	
	SESSION 4	
4:10pm – 4:20 pm (10 mins)	Commentator: Bill Swadling	
4:20pm – 4:25pm (5 mins)	Author: Jamie Glister, 'Corporate Accessories'	
4:25pm – 5:05pm (40 mins)	General Discussion	
5:05pm – 5:15pm (10 mins)	Commentator: Richard Nolan	
5:15pm – 5:20pm (5 mins)	Author: Deborah DeMott, 'Accessory Disloyalty: Comparative Perspectives on Substantial Assistance to Fiduciary Breach'	
5:20pm – 6:00pm	General Discussion	
(40 mins)		

THURSDAY, 14 <sup>TH</sup> APRIL 2016		
TIME	PROGRAMME	
8.30am – 8.40am (10 mins)	Meet at Hotel Jen, Tanglin Lobby	
8.40am – 9.00am (20 mins)	Bus Departs for NUS Law (Bukit Timah Campus)	
9.00am – 9.30am (30 mins)	Registration & Coffee NUS Law, Block B, Staff Lounge	
SESSION 5		
9.30am – 9:40am (10 mins)	Commentator: Deborah DeMott	
9:40am – 9.45am (5 mins)	Author: Paul Davies, 'Bribes and Equity'	
9:45am – 10.25am (40 mins)	General Discussion	
10.25am – 10.55am (30 mins)	Morning Coffee Break	
SESSION 6		
10:55am – 11.05am (10 mins)	Commentator: Simon Douglas	
11.05am – 11.10am (5 mins)	Author: Richard Nolan, 'The Enforcement of Modern Trust Structures'	
11.10am – 11.50am (40 mins)	General Discussion	
11.50am – 12.00nn (10 mins)	Commentator: Jamie Glister	
12.00nn – 12.05pm (5 mins)	Author: Elaine Chew, 'Arbitration Provisions in Trust Instruments – Why Should They Not be Enforceable?'	
12.05pm –12.45pm (40 mins)	General Discussion	
12.45pm – 1.45pm (60 mins)	Lunch	

SESSION 7		
1.45pm – 1.55pm (10 mins)	Commentator: Peter Watts	
1.55pm – 2.00pm (5 mins)	Author: Tan Cheng Han, 'Equity and the Protection of Minority Shareholders in Companies'	
2.00pm – 2.40pm (40 mins)	General Discussion	
2.40pm – 2.50pm (10 mins)	Commentator: Michael Bridge	
2.50pm – 2.55pm (5 mins)	Author: Sarah Worthington, 'Making Sense of Equitable Interests in Commercial Dealings'	
2.55pm – 3.35pm (40 mins)	General Discussion	
3.35pm – 4.00pm (25 mins)	Afternoon Coffee Break	
SESSION 8		
4.00pm – 4.10pm (10 mins)	Commentator: James Penner	
4.10pm – 4.15pm (5 mins)	Author: Bill Swadling, 'The Nature of Recipient Liability'	
4.15pm – 4.55pm (40 mins)	General Discussion	
4.55pm – 5.05pm (10 mins)	Commentator: Robert Stevens	
5.05pm – 5.10pm (5 mins)	Author: Tang Hang Wu, 'Equity in the Market Place: Reviewing the Use of Unconscionability to Restrain Calls on Performance Bonds'	
5.10pm – 5.50pm (40 mins)	General Discussion	
5.50pm – 6.00pm (10 mins)	Closing Remarks by Paul Davies & James Penner	
6.00pm	End of Conference	