





Conference on

COMPARATIVE DIMENSIONS OF LIMITATIONS & EXCEPTIONS IN COPYRIGHT LAW



Convenors:

Ng-Loy Wee Loon National University of Singapore Faculty of Law Shyam Balganesh University of Pennsylvania Law School Haochen Sun University of Hong Kong Faculty of Law

21 & 22 July 2016 NUS Law (Bukit Timah Campus) Lee Sheridan Conference Room



21 Jul 2016

Dear Participants of *Comparative Dimensions of Limitations & Expectations in Copyright Law 2016*,

Welcome to NUS Law!

A visitor account for network access has been created for you.

Please take note that usage of this account is governed by the "NUS Acceptable Use Policy for IT Resources" (AUP).

Your visitor account details are as follows:

User Id NUSV53142

Domain NUSEXT

Password Copyright16!

Best Regards CLB Team



21 Jul 2016

To access conference materials, kindly log with the following:

Web Address : https://ivle.nus.edu.sg/

Login Domain : guest

Login User ID : gstcopy16

Password : Copyright2016! (case sensitive)

Click on the blue text "OTH635", followed by "Copyright Law Conference 2016"

Best Regards CLB Team

CONFERENCE PROGRAMME

THURSDAY, 21ST JULY 2016

TIME	PROGRAMME
8.30am – 8.40am (10 mins)	Meet at Orchard Parade Hotel, Lobby
8.40am – 9.00am (20 mins)	Bus Departs for NUS Law (Bukit Timah Campus)
9.00am – 9.15am (15 mins)	Arrival of Speakers (Lee Sheridan Conference Room)
9.15am –9.30am (15 mins)	Welcome Remarks by Convenors

SESSION 1

Moderator/Commentator: Pamela Samuelson, UC Berkeley School of Law

9.30am – 9.50am (20 mins)	"Copyright Exceptions: a Comparative & Economic Analysis" Ben Depoorter, UC Hastings College of the Law
9.50am – 10.10am (20 mins)	"Self-Actualization and the Need to Create as a Limit on Copyright" Christopher Yoo, University of Pennsylvania Law School
10.10am – 10.30am (20 mins)	"Fair Use and its Values" Ruth Okediji, University of Minnesota Law School
10.30am – 11.00am (30 mins)	Q&A (combined session for the three papers)
11.00am – 11.30am (30 mins)	Morning Coffee Break

SESSION 2

Moderator/Commentator: David Llewelyn, Singapore Management University School of Law

11.30am – 11.50pm (20 mins)	"Judging Copyright Limitations and Exceptions" Shyam Balganesh, University of Pennsylvania Law School
11.50pm – 12.10pm (20 mins)	"The Bureaucratisation of Copyright Exceptions: Roles and Resistance" Robert Burrell, University of Sheffield School of Law
12.10pm – 12.30pm (20 mins)	"Fair Use and the Public Interest: A Tale of Two Digital Library Litigations" Haochen Sun, University of Hong Kong Faculty of Law
12.30pm – 1.00pm (30 mins)	Q&A (combined session for the three papers)
1.00pm – 2.30pm (90 mins)	Group Photo Lunch

SESSION 3		
Moderator/Commentator: Shyam Balganesh, University of Pennsylvania Law School		
2.30pm – 2.50pm (20 mins)	"Fair Use as an Advance on Fair Dealing: Which Points of Difference Don't Matter, and Which Ones Do?" Michael Handler, University of New South Wales Faculty of Law	
2.50pm – 3.10pm (20 mins)	"Fair Use Concepts and the Expansion of the Boundary of Fair Dealing in Malaysia" Ida Madieha Abd Ghani Azmi, International Islamic University Malaysia	
3.10pm – 3.30pm (20 mins)	"A General Fair Use Clause in Civil Law Countries" Tatsuhiro Ueno, Waseda University	
3.30pm – 4.00pm (30 mins)	Q&A (combined session for the three papers)	
4.00pm – 4.30pm (30 mins)	Afternoon Coffee Break	
SESSION 4		
	SESSION 4	
Modera	SESSION 4 ator/Commentator: Christopher Yoo, University of Pennsylvania Law School	
4.30pm – 4.50pm (20 mins)		
4.30pm – 4.50pm	tor/Commentator: Christopher Yoo, University of Pennsylvania Law School "Fair Dealing in the Education Sector: The Delhi University Photocopying Litigation"	
4.30pm – 4.50pm (20 mins) 4.50pm – 5.10pm	"Fair Dealing in the Education Sector: The Delhi University Photocopying Litigation" Arpan Banerjee, Jindal Global Law School "The Slow-Burn of CCH (or Why Empirical Analysis is Really Really Important for Understanding Copyright Exceptions)" Emily Hudson, King's College London, Dickson Poon School of Law & University of	
4.30pm – 4.50pm (20 mins) 4.50pm – 5.10pm (20 mins) 5. 10pm – 5.30pm	"Fair Dealing in the Education Sector: The Delhi University Photocopying Litigation" Arpan Banerjee, Jindal Global Law School "The Slow-Burn of CCH (or Why Empirical Analysis is Really Really Important for Understanding Copyright Exceptions)" Emily Hudson, King's College London, Dickson Poon School of Law & University of Queensland TC Beirne School of Law "A Comparative Empirical Analysis of Educational Exceptions in Copyright Legislation Worldwide"	

FRIDAY, 22ND JULY 2016

TIME	PROGRAMME
8.30am – 8.40am (10 mins)	Meet at Orchard Parade Hotel, Lobby
8.40am – 9.00am (20 mins)	Bus Departs for NUS Law (Bukit Timah Campus)
9.00am – 9.15am (15 mins)	Arrival of Speakers (Lee Sheridan Conference Room)
9.15am –9.30am (15 mins)	Remarks by Convenors

SESSION 1

Moderator/Commentator: Shyam Balganesh, University of Pennsylvania Law School

9.30am – 10.00am (30 mins)	"Security Testing and Its Effects on Copyright Infringement and Fair Use" David Nimmer, University of California Los Angeles School of Law
10.00am – 10.30am (30 mins)	"Fair Dealing in Canada: the Role of Normative Anchors and Canadian Pragmatism" Daniel Gervais, Vanderbilt University Law School
10.30am – 11.00am (30 mins)	"Fair Dealing, Human Rights, Liability Rules, and the Citizen Journalist" Graeme Austin, Victoria University of Wellington School of Law
11.00am – 11.30am (30 mins)	Q&A (combined session for the three papers)
11.30am – 12.00nn (30 mins)	Morning Coffee Break

SESSION 2

Moderator/Commentator: Ng-Loy Wee Loon, National University of Singapore Faculty of Law

12.00nn – 12.20pm (20 mins)	"Cultural Impacts on Copyright Limitations: Parody in Germany and Japan" Christoph Rademacher, Waseda University
12.20pm – 12.40pm (20 mins)	"Parody, Satire, Caricature and Pastiche: Fair Dealing is No Laughing Matter" David Tan, National University of Singapore Faculty of Law
12.40pm – 1.00pm (20 mins)	"Protection of Remix Works and Remix Right in Copyright Law" Yahong Li, University of Hong Kong Faculty of Law
1.00pm – 1.30pm (30 mins)	Q&A (combined session for the three papers)
1.30pm – 3.00pm (90 mins)	Lunch

SESSION 3 Moderator/Commentator: Haochen Sun, University of Hong Kong Faculty of Law		
3.00pm – 3.20pm (20 mins)	"From Fair Dealing to Fair Use to UGC – Three Steps to Copyright Reform or Pseutopia?" Alice Lee, University of Hong Kong Faculty of Law	
3.20pm – 3.40pm (20 mins)	"Limitations and Exceptions in Copyright Law across the Taiwan Strait" Kung Chung Liu, Institutum Iurisprudentiae Academia Sinica	
3.40pm – 4.00pm (20 mins)	"Fair But Confusingly Similar: The Potential Impact of Trademark Protection on Copyright Exceptions and Limitations" Irene Calboli, Texas A&M University School of Law & Singapore Management University	
4.00pm – 4.30pm (30 mins)	Q&A (combined session for the three papers)	
4.30pm – 5.00pm (30 mins)	Afternoon Coffee Break	
Moderator/Co	SESSION 4 Moderator/Commentator: Ng-Loy Wee Loon, National University of Singapore Faculty of Law	
5.00pm – 5.20pm (20 mins)	"The Case for Mandatory, Global Fair Use" Tanya Aplin, King's College London Dickson Poon School of Law	
5.20pm – 5.40pm (20 mins)	"The Copyright Limitations and Exceptions Treaty – Nightmare or Dream Come True?" Martin Senftleben, VU University Amsterdam Faculty of Law	
5.40pm – 6.00pm (20 mins)	"Permitted Uses in Copyright Law – Need for an International Instrument?" Reto Hilty, Max Planck Institute for Innovation and Competition	
6.00pm – 6.30pm (30 mins)	Q&A (combined session for the three papers)	
6.30pm	End of Day 2 Conference, Followed by Dinner (For Invited Guests Only)	